Cum sa castigi o zi pe saptamana , fara sa apelezi la masina timpului :)

Postul asta l-am citit  pe ceva site de afara, dar mi-a placut foarte mult, si pe undeva e in ton cu celelalte posturi ale mele… asa ca il traduc, il modific pe ici pe colo prin partile neesentiale (ca doar nu o sa dau doar copy/paste) si il public pt voi.

so… ce trebuie sa faceti pt a castiga o zi pe saptamama?

sunt mai multe chestii:

1. Televizorul… multi oameni se utia la tv minim2 ore pe zi… Ultima oara cand am verificat, tv ul nu era o vitamina indispensabila corpului uman pt supravietuire… NU va mai uitati la tv cu exceptia Dansez pt tine (se va relansa in curand) care chiar merita..  Timp salvat 12 ore (6 zile  x 2 ore)

2. Dormiti cu o ora pe zi mai putin si cu 2 mai putin in weekend. Da, treaba asta poate fi facuta. Dureaza putin pana va obisnuiti, dar stand mai putin pe orizontala si in plus si inconstienti e cea mai buna metoda sa adaugi cateva ore saptamanii tale. Timp salvat 9 0re ( 5 x 1  + 2×2)

3. Sariti peste dusuri. Daca toata lumea  face asta, nu se va mai simti mirosul. Timp salvat 30 minute.

4. Sariti peste cuvintele nenecesare. Luptativa sa aveti conversatii scurte si la obiect. De ex dimineata in loc sa spuneti „da-mi te rog si mie o felie de paine”, spuneti simplu „paine, acum!”.  Pe total,  se salveaza minim 30 minute.

5. Fentati putin timpul de munca.  Apareti cu 2 minute mai tarziu, plecati cu 3 minute mai repede. Faceti asta de 5 ori pe saptamana. Castigati 25 minute.

6. Urinati mai repede… In loc sa lasati sa curga natural,  aplicati putina presiune asupra bazinului. Veti castiga astfel minim 10 minute .

7. Sariti peste sex  o data pe saptamana. Asta nu se aplica celor ce fac doar odata pe saptamana. Aceasta chestie va va ajuta sa salvati  minim 5 minute 🙂

8. NU purtati lenjerie.  Ganditi-va de cate ori luati si dati jos lenjeria de pe voi. Nu e o chestie necesara. Se poate si fara.  Timp castigat: 5 minute.

9.  Umpleti paharele de apa de la vana, nu de la chiuveta. Aveti nevoie de un pahar de apa? Ia aproximativ 5 secunde sa se umple de la chiuveta, dar umplandu-l de la vana , va ia maxim 2 secunde.  Calculati la 8 pahare pe zi, 7 zile pe saptamana si ati castigat 3  minute.

10. Daca aveti casa cu etaj sau mansarda, puneti o bara de pompier. Coborand pe aceasta in loc sa coborati pe scari, castigati cam 1 minut si 30 secunde.

11. Redenumiti-va copii. E mult mai usor cand trebuie sa -i strigati ca sa intre in casa seara, sa vina la masa, etc. Doar nume de o silaba oameni buni.  Eu stiu ca „Constantin” sau „Pompiliu”  sau ‘Octavian” sunt nume frumoase, dar nume ca Dan si Ion  sunt foarte ok. Castigati minim 30 secunde.

ar mai fi ceva?

aaaaa, da .. nu mai cititi chestii  (porcarii) prin bloguri sau pe diverse site-uri  sau prin ziare si veti economisi o gramada de vreme.  De ex citind acest post, tocmai ati pierdut cam 3 minute din viata. La 2-3 de astea pe zi, sapte zile pe saptamana iese cam 1 ora..

Si astfel, adunand, ies aproximativ 24 de ore pe saptamana ..adica o zi… pe care tocmai ati castigat-o ..  doar pt voi.. timp in care puteti face orice…


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: