Reinstalare Windows XP pe laptop Acer 3630 (seria 3000 si 4000).

Asta e un post tehnic, targetat pt cautarile din Google referitoare la reinstalarea Windows-ului XP pe acest model de laptop, Acer 3630.

Ocupanadu-ma de aprox 10 ani de service IT, pot sa zic ca mi-au  trecut prin mana   mii ( bune) de computere/laptopuri..  si de fiecare data cand zici „asta e simplu,  il rezolv pe viteza”, apare cate ceva de te dai cu capul de pereti….

E cazul ultimelor 2 zile… Ma chinui cu un laptop Acer 3630.  A ajuns la mine pt ca mergea greu…  se sacada mouse-ul… Evident primul gand, Windowsul cu probleme… ma uit atent, sterg temporare,  dau defrag , caut de virusi..totul bine si frumos…  O fi de la HDD .. verific cu Sentinelul, sanatos 100% … verific cu HDAT, bad-uri zero .  Zic asta e .. mut ce era prin Documents, dau reinstal cu formatare… Avea sticker de XP Home, instalez XP Home original…  La jumatate se blocheaza…  restartez, merge pana la capat instalarea… Cand sa intre in Windows , se blocheaza… Cum hardul era OK, raman de verificat ramii.. Windows Memory Diagnostic,  merge vreo ora, totul bine si frumos….  O fi de la Windows .. mai instalez odata…  merge perfect.. cand sa intre in Widnows, apar probleme.. se sacadeaza ouse-ul , apoi dupa 1-2 minute se blocheaza…   Dar blocare de aia ca se inchide doar la scoaterea bateriei….  Repornesc in safe-mod, merge perfect.. WTF?  verific tot, totul OK.. repornesc in Normal mode, se blocheaza… Era destul de cald.. ma gandesc ca poate se incalzeste prea tare… Desfac coolerul, curat , reiau operatiunile, la fel ….   Ma gandesc: o fi de la ceva drivere ce le pune XP ul la instalare si care in safe-mode nu se incarca… mai apar probleme de genul al driverele de SATA … dar asta e IDE ….

Mai reinstalez odata alta versiune de Windows… same shit ..

Incep cautarile pe net.. si intr-un final solutia:  la instalare, Windows-ul instaleaza un kkt (scuzati expresia) de driver pt controlul bateriei .  Intri in safe mod, dezactivezi ala , repornesti si totul e perfect….

CONCLUZIE:

Daca pe un Laptop ACER 3630 sau alt model, Windows -ul merge greu ( se sacadeaza mouse-ul , nu mai merge tastatura, se inchide doar daca scoateti bateria , etc etc) , daca reinstalati si in timpul reinstalarii se blocheaza , sau dupa ce intra in Windows de asemenea merge greu sau se blocheaza, solutia e simpla:

– la pornirea lapopului, instrati in SafeMod (cu F8) –> Start –> apare in dreapta meniului de Start My computer, click dreapta pe acesta –> Properties –> Hardware –> Device manager –> cautati Batteries  (Baterie daca e in romana) –> dublu click –> apare  „Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery” –> click dreapta pe el si disable.

Si gata.. ati rezolvat problema…

 Solutia am gasit-o aici.

Solutia pare a fi valabila pentru o gama mai larga de laptop-uri Acer…

PS. daca nu reusiti sa instalati Windowsul din cauza unor blocari repetate, scoateti bateria si porniti instalarea fara baterie. Va functiona perfect..

Reclame

Un răspuns to “Reinstalare Windows XP pe laptop Acer 3630 (seria 3000 si 4000).”

  1. giovanni Says:

    va multumesc despre aceste sfaturi voi reveni.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: